RH Brussels, een nieuwe bestemming voor luxe meubelen, opende zojuist zijn deuren op de Waterloolaan. De galerie verwelkomt liefhebbers van decoratie in luxueuze stijl. Voorheen bekend als het “Hôtel Wittouck de Medem”, is dit 150 jaar oude gebouw ontworpen door de Belgische architect Henri Maquet en geïnspireerd op een Frans barok landhuis uit de 18e eeuw.
“Het is een eer om de grandeur van dit lang bewonderde pand te herstellen,” zei RH-voorzitter & CEO Gary Friedman. “Wij geloven dat RH Brussel een van de meest magnifieke architectonische structuren in onze portfolio van monumentale gebouwen vertegenwoordigt, opnieuw voorgesteld als bestemmingen voor design. Wij nodigen gasten uit België en de hele wereld uit om te komen verkennen en dromen.”
Na Düsseldorf en München is het nu de beurt aan Brussel om een RH-galerie te huisvesten. “Ons doel om RH te positioneren als de expert van smaak voor het huis, heeft bewezen zowel disruptief als lucratief te zijn, terwijl we doorgaan met onze zoektocht om het meest bewonderde merk ter wereld te worden. Ons plan om meeslepende Design Galleries in elke grote markt te openen, zal de waarde van ons uitgebreide assortiment ontsluiten. Onze producten worden verhoogd en waardevoller gemaakt door onze architectonisch inspirerende Galleries, die verder worden verhoogd en waardevoller gemaakt door onze interieurontwerpdiensten en naadloos geïntegreerde hospitality-ervaring”, verklaart Gary Friedman.
Hij wijst erop dat het RH-team veel belang hecht aan het zoeken naar historische gebouwen om deze aan te passen of nieuwe architecturen te bouwen die hun producten en merk versterken. “Alles wat je ziet bij RH Brussel is een weerspiegeling van een hiërarchie die leidt tot harmonie. Wij geloven dat de meest aangename omgevingen een weerspiegeling zijn van menselijk ontwerp; ze zijn een studie van balans, symmetrie en perfecte verhoudingen. Wij respecteren de hiërarchie tussen de omgeving, landschapsarchitectuur, architectuur, meubels en decor die harmonie creëren. Onze discipline is een discipline van toevoegen door weglaten, waarbij minder meer wordt en rust wordt gecreëerd door continuïteit. Wij onderschrijven de principes van Vitruvius – dat perfecte verhoudingen bestaan in menselijk ontwerp, en schoonheid wordt geproduceerd door de aangename uitstraling en goede smaak van het geheel. Onze hoop is om zowel te integreren in als de lokale omgevingen die we bewonen te verheffen”.