Onder de elf huizen die zich onlangs hebben aangesloten bij de Relais & Châteaux-familie, geen Belgisch adres. Maar wel een Luxemburgs huis met vele troeven: Villa Pétrusse. Aan de voet van de oude binnenstad van Luxemburg, genesteld in een meer dan honderdjarig park ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Edouard André, heeft het hotel-restaurant Villa Pétrusse zich gevestigd in de muren van Villa Baldauff, een emblematische privéwoning uit de transformatie van de stad aan het eind van de 19e eeuw.
Het heeft meer dan vijf jaar aan renovatie gekost om het gebouw aan de rand van de avenue Marie-Thérèse, tegenover het Edith Klein Park, zijn verfijnde elegantie en bourgeoisieglans van weleer terug te geven. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Jim Clemes Associates en de gerenommeerde interieurarchitect Tristan Auer (Mandarin Oriental, Parijs, Miami en Zürich, Carlton Cannes, Hôtel de Crillon of Georges V). Om deze slapende schoonheid, die op het punt staat zijn deuren te heropenen, zachtjes te wekken, hield hij, beroemd om zijn bekwaamheid om stijlen en tijdperken te combineren, het karakter en de charme van een intieme woning met een menselijke schaal in stand.
De 18 kamers en drie suites die alleen voor volwassen gasten zijn bestemd, zijn gedecoreerd met reproducties van aquarellen van de beroemde Luxemburgse architect en post-impressionistische schilder Sosthène Weis, wiens werken de vibrante lichten van de stad Luxemburg vastleggen. Ze bieden allemaal een adembenemend uitzicht op het park en de Pétrusse, het kleine riviertje dat zijn naam aan dit kleinschalige nieuwe hotel geeft, zusterbezit van Le Place d’Armes hotel.
Van Singapore naar Luxemburg
Deze subtiele balans tussen verleden en heden die de sfeer van de Villa doordringt, was ook een inspiratiebron voor Kim Kevin de Dood, de Luxemburgse sterrenchef van restaurant Le Lys. Hij nodigt zijn gasten uit op een gastronomische reis naar de ontdekking van traditionele Luxemburgse keuken met Aziatische invloeden, opgedaan in restaurant Saint-Pierre (Singapore) en met respect voor de seizoenen.
“Bij Villa Pétrusse zullen we proberen een verfijnde en warme ervaring te creëren die de Luxemburgse levensstijl vertaalt, terwijl we het cultureel en culinair erfgoed behouden. En deel uitmaken van de nieuwe leden van de Relais & Châteaux-familie stelt ons in staat om onze passie over te brengen op meer gasten met dezelfde aspiraties over de hele wereld,” benadrukt Stéphanie Raimbault, de algemeen directeur van de locatie.